Onze zorg

Onze zorg

Verpleging | Verzorging | Begeleiding | Huishoudelijke hulp

Voor iedere situatie is andere zorg gewenst. Soms is er alleen medische ondersteuning nodig, bijvoorbeeld voor de verzorging van wonden of hulp bij het toedienen van injecties. Maar vaak betreft het ook praktische zorg. Denk aan hulp bij de persoonlijke verzorging (aankleden, wassen etc.), het huishouden of bij het organiseren van alledaagse zaken. Langdurig een paar uur per dag of juist tijdelijk wat intensiever.

Zorgbureau Nederland B.V. heeft voor elke vraag passende zorg. Voor alle leeftijdscategorie├źn en met verschillende mogelijkheden qua tijdsindeling.

Wat onze zorg inhoudt

Verpleging

Ook als we ouder worden en verpleging nodig hebben, willen we het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Bovendien hebben we vaak geen andere keuze door de korte opnameduur in ziekenhuizen en lange wachttijden bij verpleeglocaties. Professionele verpleging aan huis biedt dan uitkomst.

Verpleging gaat een stap verder dan verzorging. Naast de persoonlijke verzorging helpen onze deskundige verpleegkundigen je met het toedienen van medicatie en injecties, de verzorging van wonden, het verzorgen van een stoma, het plaatsen en/of verwisselen van een katheter en ander verpleegkundig werk.

Daarnaast krijg je uitleg en advies over praktische zaken, zoals het gebruik van medicijnen en (verpleeg)hulpmiddelen, het kiezen van de juiste voeding en eventuele aanpassingen in de woning. Waar nodig staan we in nauw contact met de huisarts of het ziekenhuis.

Ook complexe zorg (door een ernstige ziekte) of terminale zorg nemen wij voor onze rekening. Zorgbureau Nederland B.V. werkt met verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn op dit gebied. We leveren kortdurende zorg, 24-uurs zorg en alles daartussen.

Dit zijn jouw mogelijkheden:

 • Verpleegkundige zorg;
 • Palliatieve zorg (zorg bij een ongeneeslijke ziekte);
 • Terminale zorg (zorg bij een levensverwachting van minder dan 3 maanden).

Lees meer over onze werkwijze of neem direct contact op.

Verzorging

Gezondheidsproblemen, ouderdom of dementie kunnen ervoor zorgen dat je (tijdelijk) niet voor jezelf kunt zorgen. Maar ook wanneer je net uit het ziekenhuis komt, kunnen dagelijkse handelingen een uitdaging zijn.

Natuurlijk is het dan fijn als familieleden of bekenden bijspringen, maar in de praktijk is dit niet altijd haalbaar. Daarom is het prettig als een professionele zorgverlener je helpt bij de dagelijkse verzorging: het aan- en uitkleden, wassen, aan- en uittrekken van steunkousen, opstaan en naar bed gaan etc.

Ervaring leert dat het best spannend kan zijn, een vreemde over de vloer. Misschien voel je je kwetsbaar bij het uit handen geven van jouw persoonlijke verzorging. Daarom laten we je graag zelf een professional kiezen uit ons team. Een vast gezicht waarbij je je prettig en vertrouwd voelt.

Dat is niet alleen belangrijk voor een fijne samenwerking, maar heeft ook een positief effect op hoe jij je voelt.

Dit zijn jouw mogelijkheden:

 • Wijkverpleging;
 • Zorg en begeleiding bij dementie;
 • 24-uurs zorg in de nabijheid;
 • 12-uurs zorg.

Lees meer over onze werkwijze of neem direct contact op.

Begeleiding

Soms gaat het niet (alleen) om de persoonlijke verzorging, maar zijn het de alledaagse zaken die een uitdaging vormen. Boodschappen doen, bekenden bezoeken, instanties benaderen of het bijhouden van de agenda en het huishouden. Voor anderen vanzelfsprekend, maar voor jou een enorme last.

Professionele begeleiding helpt dan om het leven wat makkelijker te maken. Daarbij draait het vooral om het organiseren van praktische zaken in het dagelijks bestaan. Kleine zaken die jou een groot gevoel van geluk geven als ze goed geregeld zijn. En die het mogelijk maken om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Als Zorgbureau Nederland B.V. zetten we ons daar graag voor in.

Lees meer over onze werkwijze of neem direct contact op.

Huishoudelijke hulp

Om langer thuis te kunnen blijven wonen, is het soms wenselijk gebruik te maken van een huishoudelijke hulp. Iemand die je helpt met het bijhouden van het huishouden, zodat je huis ook je thuis blijft, en een prettige en veilige plek om te wonen. De huishoudelijk hulp neemt de huishoudelijke taken van je over: het schoonmaken van toilet, badkamer en keuken, het stofzuigen en dweilen van trappen en vloeren, en het stofvrij houden van de meubels. Alles om jouw huis veilig en hygi├źnisch te houden. En laten we eerlijk zijn: een huishoudelijke hulp is meer dan dat. Een vast gezicht aan huis is belangrijk voor het sociale contact, wanneer je niet of weinig buitenkomt. Van onschatbare waarde, horen we vaak.

Wat belangrijk is om te weten:

 • Huishoudelijke hulp vanuit een WLZ-indicatie (geen WMO);
 • Particuliere huishoudelijk hulp;
 • Direct inzetbaar (geen wachtlijst);
 • Voor elk gewenst aantal uren;
 • Elk moment opzegbaar;
 • Doet geen begeleiding.

Lees meer over onze werkwijze of neem direct contact op.

Onze werkwijze in 4 eenvoudige stappen

1. Intake

Wanneer je verzorging, verpleging of begeleiding nodig hebt, starten we met een intake bij jou thuis. Een van onze verpleegkundigen komt bij je langs om kennis te maken en jouw zorgvraag in kaart te brengen. Dat doen we met een aantal vragen over:

 • jouw gezondheid en bijbehorende zorgbehoeften;
 • jouw wensen met betrekking tot de zorgverlening;
 • jouw persoonlijke woon- en leefsituatie;
 • betrokken familieleden, vrienden en/of buren;

2. Zorgplan

Met de verkregen informatie stelt de verpleegkundige een zorgplan (indicatie) op. Hierin staan alle wensen en afspraken beschreven.

 • De hoeveelheid minuten/uren zorg per dag.
 • De verwachte duur van de zorg.
 • Wanneer welke zorg verleend wordt op de dag.
 • Welke zorg en andere hulp je nodig hebt.

3. Contract

Zorgbureau Nederland B.V. bespreekt met jou alle gemaakte afspraken in het zorgplan. Na jouw goedkeuring dienen we de indicatie in bij de zorgverzekeraar. Deze instantie bepaalt of de zorg wordt vergoed. Voor de start van de zorgverlening wachten we echter niet op deze goedkeuring. Waar nodig beginnen we direct en nemen de eerste kosten voor onze rekening.

4. Start

De zorg start op het vooraf besproken moment. Niet eerder of later, omdat de planning anders loopt, maar precies zoals afgesproken. Zorgbureau Nederland B.V. werkt met kleine teams en vaste gezichten. Onze betrokkenheid is hoog en we nemen de tijd. Zorg gaat tenslotte niet over minuten, maar om de tijd die nodig is om jou de beste zorg te bieden.

Door- of uitstromen?

Een week voor afloop van het zorgcontract, bekijken we samen de huidige situatie:

 • Hoe vindt jij dat het gaat?
 • Heb je meer, langer of andere zorg nodig?
 • Wat zijn jouw wensen?

Dat bespreken we samen met jou en jouw contactpersoon. Hieruit volgt herindicatie of uitstroom. 

Extra service

Naast persoonlijke professionele zorg, helpen we je ook bij het aanvragen van de juiste indicatie en de daarbij passende vergoeding. Stel gerust je vragen hierover als die er zijn.

Aanmelden voor onze zorg of meer weten?